Regimantas Adomaitis
Nijolė Adomonytė
Nijolė Andrijauskienė
Rita Anskaitienė
Algimantas Apanavičius
Algimantas Apanavičius (jn)
Regina Arbačiauskaitė
Irina Arefjeva
Gražina Arlickaitė
Valentas Aškinis
Gražina Baikštytė
Raimundas Banionis
Arvidas Andrijus Baronas
Šarūnas Bartas
Giedrė Beinoriūtė
Ilja Bereznickas
Saulius Beržinis
Daiva Bilinskienė
Aušra Biriukovienė
Rūta Birštonaitė
Lukas Brašiškis
Algirdas Bružas
Juozas Budraitis
Ramona Bujutė
Donatas Buklys
Ieva Bunokaitė
Kristina Buožytė
Vanda Butkienė
Lolita Bytautaitė
Juzefa Čeičytė
Danutė Cicėnaitė
Gintautas Dailyda
Vytautas Damaševičius
Romualdas Damulis
Vilija Daugirdaitė
Vasilijus Degteriovas
Aleksandras Digimas
Vaidotas Digimas
Ona Diržytė
Tomas Donela
Eitvydas Doškus
Diana Faraponienė
Zina Fatejevaitė
Vidmantas Gaigalas
Samvelas Gandžumianas
Algirdas Garbačiauskas
Lina Gečienė
Akvilė Gelažiūtė
Jurgita Gerdvilaitė
Gediminas Girdvainis
Ramūnas Graželis
Ramūnas Greičius
Jonas Gricius
Jurij Grigorovič
Rita Grikevičienė
Julija Gruodienė
Rimantas Gruodis
Romualdas Gudas
Kęstutis Gudavičius
Leokadija Inčiūtė
Skirmanta Jakaitė
Valdas Jakniūnas
Šarūnas Jakštas
Aloyzas Jančoras
Gediminas Jankauskas
Ernestas Jankauskas
Jadvyga Janulevičiūtė
Gabija Jaraminaitė
Darius Jaruševičius
Vaidas Jauniškis
Juozas Javaitis
Arturas Jevdokimovas
Ignas Jonynas
Natalija Ju
Milda Juknevičiūtė
Milda Jurkutė
Audrius Juzėnas
Viktoras Juzonis
Laimantas Kairys
Lina Kaminskaitė–Jančorienė
Auksė Kancerevičiūtė
Grigorijus Kanovičius
Vytautas Katkus
Andrius Kaušinis
Marius Kavaliauskas
Vidmantas Kazlauskas
Neringa Kažukauskaitė
Izolda Keidošiūtė
Augis Kepežinskas
Lilija Kopač
Stanislovas Kopajevas
Eleonora Koriznaitė
Ruslan Korostenskij
Vladimiras Kostiugovas
Janina Krasauskienė
Linas Kriščiūnas
Algimantas Kriščiūnas
Dalia Irena Kriščiūnienė
Ramunė Kudzmanaitė
Edvardas Kundavičius
Algimantas Kupčinskas
Inesa Kurklietytė
Vytautas V. Landsbergis
Janina Lapinskaitė
Gediminas Lasinskas
Elžbieta Latėnaitė
Liubomiras Laucevičius
Jūratė Leikaitė
Romas Lileikis
Santa Lingevičiūtė
Justinas Lingys
Arvydas Liorančas
Algis Liutkevičius
Gytis Lukšas
Lina Lužytė
Algimantas Maceina
Antanas Maciulevičius
Eugenijus Macius
Vaiva Mainelytė
Jonas Maksvytis
Agnė Marcinkevičiūtė
Adakris Marcinkus
Kipras Mašanauskas
Ignas Mateika
Arūnas Matelis
Juozas Matonis
Audra Matukienė
Jurgis Matulevičius
Diana Matuzevičienė
Kornelijus Matuzevičius
Dainius Mažulis
Danielius Mekinkovas
Dalia Michelevičiūtė
Henrikas Mikalauskas
Linas Mikuta
Algimantas Mikutėnas
Daiva Minkevičiūtė
Ignas Miškinis
Algimantas Mockus
Rimas Morkūnas
Pranas Morkus
Mingailė Murmulaitienė
Danutė Narušytė
Vladas Naudžius
Algirdas Ničius
Rūta Noreikaitė-Oginskienė
Jonas Nosalis
Rimas Olšauskas
Eugenijus Ostašenkovas
Apolonija Paludnevičiūtė
Vytautas Paukštė
Rasa Paukštytė
Andrius Paulavičius
Roma Pauraitė
Donatas Pečiūra
Vidas Petkevičius
Algirdas Petraitis
Daiva Petrulytė
Živilė Pilipavičienė
Izabelė Pinaitytė
Ksavera Pinelienė
Živilė Pipinytė
Violeta Podolskaitė
Arnoldas Pričinas
Arūras Pugačiauskas
Algimantas Puipa
Vidmantas Puplauskis
Kazys Pūras
Viktoras Radajevas
Viktoras Radzevičius
Ramunė Rakauskaitė
Romualdas Ramanauskas
Gražina Remeikaitė
Agnė Rimkutė
Justas Rožėnas
Tomas Rugevičius Rugys
Dali (Dalia) Rust (Cibauskaitė)
Linas Ryškus
Remigijus Sabulis
Arūnas Sakalauskas
Jūratė Samulionytė
Marat Sargsyan
Algirdas Šatkauskas
Nadiežda Ščiukina
Aurika Selenienė
Algirdas Selenis
Algirdas Šemeškevičius
Kristina Sereikaitė
Žydrė Sičiūnaitė
Ina Šilina
Juozas Širvinskas
Andrius Šiuša
Gediminas Skvarnavičius
Albinas Slavinskas
Algimantas Sliaužys
Virginija Smelevičienė
Kostas Smoriginas
Birutė Sodeikaitė
Audrius Stonys
Arūnas Stoškus
Henrikas Štutas
Vitalijus Suchockis
Raminta Šumskytė
Vytautas Survila
Dalia Survilaitė
Vanda Survilienė
Olga Survillo
Gražina Svilienė
Zenonas Tarakevičius
Algirdas Tarvydas
Algimantas Taujanskas
Rasa Taujanskienė
Jonas Tomaševičius
Vytautas Tomkus
Alfonsas Triškus
Andrius Trukanas
Juozas Tuita
Saulė Tuitienė
Jokūbas Vilius Tūras
Gražina Urbonaitė
Irena Vabalienė
Jurgita Vaidilaitė
Henrikas Vaigauskas
Ramūnas Vaitkus
Nijolė Valadkevičiūtė
Mantas Verbiejus
Algirdas Vėsulas
Kristijonas Vildžiūnas
Linas Vildžiūnas
Stanislovas Vilkevičius
Jūratė Visockaitė
Juras Visockis
Dalia Vizgirdaitė
Eligija Volodkevičiūtė
Sandra Vydmontė
Sonata Žalneravičiūtė
Aistė Žegulytė
Vytautas Žekonis
Giedrė Žickytė
Edmundas Zubavičius
Alicija Žukauskaitė

Vidmantas Puplauskis (Dokumentininkų guild)

Vidmantas Puplauskis (g. 1940 m. vasario 22 d. Kuliuose, Plungės valsčius, Kretingos apskritis) – Lietuvos žurnalistas, kino ir televizijos filmų scenaristas, režisierius.

Biografija

1957 m. baigė Telšių vidurinę mokyklą. 1962 m. Vilniaus universiteto Filologijos fakultete baigė žurnalistikos specialybę.

Nuo 1962 m. Valstybinio radijo ir televizijos komiteto radijo valandėlių moksleiviams redaktorius, televizijos laidų redaktorius, vedėjas, filmų gamybos skyriaus redaktorius. Rašė laidų, kino ir televizijos filmų scenarijus, diktorinius tekstus. Nuo 1975 m. dokumentinių filmų režisierius. Sukūrė daugiau kaip 70 dokumentinių kino ir televizijos filmų. Filmai rodyti įvairiuose festivaliuose, pelnė apdovanojimų.

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Lietuvos kinematografininkų sąjungos, Lietuvos meno kūrėjų asociacijos narys. 

Filmografija

  • 1971 m. Darbas
  • 1975 m. Žiniuonė, režisierius Henrikas Šablevičius
  • 1980 m. Žemei ir žmogui, scenarijus, su Juozu Baušiu
  • 1988 m. Lietuva – ne Krymas, bet gimta šalelė, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1988 m. Ne vien žmonių planeta, scenarijus, su Juozu Baušiu
  • 1989 m. Vilnius. Prieš aušrą, su Juozu Baušiu
  • 1990 m. Pastabos žemėlapių pakraščiuose, režisierius, scenarijus, su Juozu Baušiu
  • 1991 m. Barono fon Draugel fuga, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1991 m. Dangaus trauka, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1991 m. Montessori metodas. Kas jis? , režisierius
  • 1991 m. Tik nereikia mūsų gąsdinti, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1992 m. Vardan tiesos, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1993 m. Ramybė Jums, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1993 m. Tas Giedrius… , režisierius, scenarijaus autorius
  • 1994 m. Diplomatijos patriarchas, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1994 m. Visi savi, režisierius, scenarijus Romos Pauraitės
  • 1995 m. Laiškas butelyje, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1995 m. Rifo mazgas, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1996 m. Lietuva. Atvertos durys… , režisierius, scenarijaus autorius
  • 1996 m. Matematikos poetas, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1997 m. Atgimimo kronika, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1997 m. Meilė keturiasdešimtmetei, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1998 m. Dainuojanti nežinia, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1999 m. Klaipėdos etiudai, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1999 m. Laiškai beržo tošyje, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1999 m. Negandos veidai, scenarijaus autorius
  • 1999 m. Neišsižadėk senatvės, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1999 m. Tas Žalgiris… , režisierius, scenarijaus autorius
  • 2000 m. Laisvės varpas, režisierius
  • 2000 m. Mes būsim, režisierius
  • 2000 m. Visagino tema, režisierius, scenarijaus autorius
  • 2001 m. Lietuvos policija, režisierius, scenarijaus autorius
  • 2001 m. Tu gali, režisierius, scenarijaus autorius
  • 2003 m. Karaimų godos, režisierius
  • 2004 m. Sugrįžti… , režisierius, scenarijaus autorius

Įvertinimas

  • 1981 m. Vinco Mickevičiaus-Kapsuko premija, už filmą „Žemei ir žmogui“, kartu su scenarijaus bendraautoriumi Juozu Baušiu