Užgeso kino ir televizijos filmų scenaristo, režisieriaus Vidmanto Puplauskio gyvybė

  • 2022 05 23

 

Pirmadienio vakare užgeso kino ir televizijos filmų scenaristo, režisieriaus  Vidmanto Puplauskio gyvybė.  

Reiškiame nuoširdžią užuojautą artimiesiems.

 

 

 

Atsisveikinimas vyks Laidojimo paslaugų centro salėje, adresu M.K. Paco g. 4, Vilnius (Antakalnis) prie Vilniaus Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios. 

Gegužės 25 d., trečiadienį nuo 15 val iki 20 val.

Gegužės 26 d., ketvirtadienį nuo 8 val. iki 12 val. (karstas išnešamas 12:15 val.)

Laidojimas gegužės 26 d., ketvirtadienį Karveliškių kapinėse 

 

  

  

 77125 3

Vidmantas Puplauskis (g. 1940 m. vasario 22 d. Kuliuose, Plungės valsčius, Kretingos apskritis) – Lietuvos žurnalistas, kino ir televizijos filmų scenaristas, režisierius.

Biografija

1957 m. baigė Telšių vidurinę mokyklą. 1962 m. Vilniaus universiteto Filologijos fakultete baigė žurnalistikos specialybę.

Nuo 1962 m. Valstybinio radijo ir televizijos komiteto radijo valandėlių moksleiviams redaktorius, televizijos laidų redaktorius, vedėjas, filmų gamybos skyriaus redaktorius. Rašė laidų, kino ir televizijos filmų scenarijus, diktorinius tekstus. Nuo 1975 m. dokumentinių filmų režisierius. Sukūrė daugiau kaip 70 dokumentinių kino ir televizijos filmų. Filmai rodyti įvairiuose festivaliuose, pelnė apdovanojimų.

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Lietuvos kinematografininkų sąjungos, Lietuvos meno kūrėjų asociacijos narys. 

Filmografija

  • 1971 m. Darbas
  • 1975 m. Žiniuonė, režisierius Henrikas Šablevičius
  • 1980 m. Žemei ir žmogui, scenarijus, su Juozu Baušiu
  • 1988 m. Lietuva – ne Krymas, bet gimta šalelė, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1988 m. Ne vien žmonių planeta, scenarijus, su Juozu Baušiu
  • 1989 m. Vilnius. Prieš aušrą, su Juozu Baušiu
  • 1990 m. Pastabos žemėlapių pakraščiuose, režisierius, scenarijus, su Juozu Baušiu
  • 1991 m. Barono fon Draugel fuga, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1991 m. Dangaus trauka, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1991 m. Montessori metodas. Kas jis? , režisierius
  • 1991 m. Tik nereikia mūsų gąsdinti, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1992 m. Vardan tiesos, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1993 m. Ramybė Jums, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1993 m. Tas Giedrius… , režisierius, scenarijaus autorius
  • 1994 m. Diplomatijos patriarchas, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1994 m. Visi savi, režisierius, scenarijus Romos Pauraitės
  • 1995 m. Laiškas butelyje, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1995 m. Rifo mazgas, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1996 m. Lietuva. Atvertos durys… , režisierius, scenarijaus autorius
  • 1996 m. Matematikos poetas, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1997 m. Atgimimo kronika, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1997 m. Meilė keturiasdešimtmetei, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1998 m. Dainuojanti nežinia, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1999 m. Klaipėdos etiudai, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1999 m. Laiškai beržo tošyje, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1999 m. Negandos veidai, scenarijaus autorius
  • 1999 m. Neišsižadėk senatvės, režisierius, scenarijaus autorius
  • 1999 m. Tas Žalgiris… , režisierius, scenarijaus autorius
  • 2000 m. Laisvės varpas, režisierius
  • 2000 m. Mes būsim, režisierius
  • 2000 m. Visagino tema, režisierius, scenarijaus autorius
  • 2001 m. Lietuvos policija, režisierius, scenarijaus autorius
  • 2001 m. Tu gali, režisierius, scenarijaus autorius
  • 2003 m. Karaimų godos, režisierius
  • 2004 m. Sugrįžti… , režisierius, scenarijaus autorius

Įvertinimas

  • 1981 m. Vinco Mickevičiaus-Kapsuko premija, už filmą „Žemei ir žmogui“, kartu su scenarijaus bendraautoriumi Juozu Baušiu