Janina Lapinskaitė

Kino režisierė, aktorė, scenaristė, pedagogė Janina Lapinskaitė gimė 1953 m. kovo 8 d. Šiauliuose.
1975 m. baigė režisūrą Lietuvos konservatorijoje. 1975–1994 m. Lietuvos televizijos režisierė. Nuo 1995 m. Lietuvos muzikos akademijos (nuo 2004 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademija) dėstytoja, nuo 2002 m. Kino ir televizijos katedros vedėja, nuo 2007 m. docentė. Vyras režisierius Algimantas Puipa.
Sukūrė, daugiausia pagal savo scenarijus, televizijos ir kino dokumentinių filmų. Filmų personažai – vadinamuosiuose visuomenės paribiuose atsidūrę žmonės, atsiskyrėliai, ekscentrikai, jų nepaprastas gyvenimas paryškinamas temos ir stiliaus kontrastu, savitu rakursu; filmams būdinga poetiškumo ir realistiškumo derinys.
2004 m. apdovanota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi.

Režisierės filmografija
2009 Traukinys stovi penkias minutes, dokumentinis
2008 Šokanti ant stogų, dokumentinis
2006 Našlių pakrantė, dokumentinis
2004 Stiklo šalis, drama
2002 Venecijaus gyvenimas ir cezario mirtis, dokumentinis
2000 Aktas, dokumentinis
1999 Kelionių magija, dokumentinis
1998 Iš avinėlių gyvenimo, dokumentinis
1997 Venera su katinu, dokumentinis
1996 Iš elfų gyvenimo, dokumentinis
1995 Iš skruzdėlių gyvenimo, dokumentinis
1994 Tai mano likimas, dokumentinis

Aktorės filmografija
1999 Elzė iš gilijos, rež. Algimantas Puipa,drama
1983 Moteris ir keturi jos vyrai, Algimantas Puipa, drama
1980 Rungtynės nuo 9 iki 9, rež. Raimondas Vabalas, drama
1979 Velnio sėkla, rež. Algimantas Puipa, drama

Organizacijos veiklą finansuoja
Kiti partneriai

Please publish modules in offcanvas position.